Salutació del President

foto_xavi_medium

Sense balladors, sense músics i sense compositors no hi hauria sardanes. El nostre moviment és una realitat gràcies a aquests tres ingredients que conformen el sardanisme avui dia. La inspiració musical, la tècnica instrumental i la majestuositat d’una dansa que és oberta a tothom, essent alhora estructurada i improvisada.

És per això que volem i necessitem que la sardana sigui inclosa a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, perquè és un fet únic i distintiu de Catalunya, compartit alhora amb Andorra i el Nord de Catalunya, tant singular com universal. Ballant, tocant i component sardanes ens ho passem bé i alhora, fem cultura col·lectiva, oberta, mediterrània i acollidora.

De ben segur que la UNESCO, tard o d’hora sabrà copsar la importància del fet sardanista.  No en tinc cap dubte, però alhora soc conscient que  el camí per a arribar-hi no serà fàcil, però serà més planer si comptem amb la participació de tots i cadascun de nosaltres. Jo com a president m’hi deixaré la pell, compto amb tots vosaltres per tal de fer-ho possible. La sardana bé s’ho mereix, oi?

xavier-tresserras-1
Xavier Tresserras i Ribas
President de la CSC