Sessió per explicar la sardana com a Patrimoni de la Humanitat en el Dia d’Europa

europa_1El dijous 9 de maig, a les 19:00 h., al Saló de Descans del Teatre Municipal de Girona, en el marc del Dia d’Europa, se celebrà un esdeveniment institucional per presentar la iniciativa de la sardana com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. La sessió  va ser impulsada per l’Associació Amics de la UNESCO de Girona i comptà amb la intervenció de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que va intervenir en nom de les 3 institucions organitzadores: la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Girona, la Diputació de Girona i l’Ajuntament de la capital gironina.

Després del parlament de l’alcaldessa i la presentació del projecte perquè la sardana sigui patrimoni de la Humanitat, s’interpretarà la sardana Europa, de Josep Prenafeta. L’explicació de la tasca de la Confederació Sardanista de Catalunya en referència a què la sardana sigui reconeguda internacionalment va ser a càrrec de Josep Maria Clavé, integrant de la comissió que està treballant el projecte des de la Confederació Sardanista de Catalunya.

La iniciativa d’aquest esdeveniment es deu a l’Associació Amics de la UNESCO de Girona, que ho va proposar a la comissió organitzadora de l’acte institucional del Dia d’Europa de l’Ajuntament de Girona, de la qual formem part. L’any passat es va presentar la iniciativa de la Rumba catalana i enguany s’ha focalitzat en la sardana. El suggeriment va ser molt ben rebut i per això s’ha incorporat a l’esdeveniment.

Aquesta sessió ha estat un pas més per divulgar el projecte perquè la sardana s’inscrigui al llistat del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s