El finançament popular perquè la sardana sigui Patrimoni de la Humanitat ha recaptat gairebé 9.000 €

VerkamiEl projecte de recaptació popular de fons perquè la sardana es pugui convertir en Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO ha aconseguit recaptar gairebé 9.000 €, un cop finalitzat el termini establert. D’aquesta manera s’assegura que la Confederació Sardanista de Catalunya pugui fer front a les despeses inicials de gestió del projecte i promoció per aspirar a aquest reconeixement.

En concret s’han aconseguit 8.950 € a través de la plataforma de finançament popular Verkami. De fet, el 1r objectiu era recollir 6.000 € però la xifra es va aconseguir ràpidament. D’aquesta manera la Confederació Sardanista de Catalunya va doblar l’aposta i sol·licitava fins a 12.000 €. Malgrat haver reunit només gairebé 9.000 €, la xifra total recopilada garanteix rebre tot l’import.

Aquesta campanya ha sigut una 1a fase dels diversos processos de captació popular de diners. Això és per 2 raons: la 1a, perquè les gestions són llargues i costoses, sobretot en tractar-se d’un projecte de caire internacional; i la 2a és perquè des de les comissions d’anàlisi de les candidatures es valora molt positivament la implicació de la població per tal d’assolir l’objectiu de ser Patrimoni Cultural Immaterial. Així, aquesta, i d’altres campanyes de finançament popular que hi puguin haver al futur, seran fonamentals.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s